Chia jégkrém
A chia mag (azték zsálya) egyre ismertebb lesz. Igazi szuper étel!
Mire is jó?
Koleszterin, triglicerid szint normalizáló, szabályozza a vérnyomást, omega zsírsav tartalma a szív egészségét segíti. Fontos vitaminokat, ásványianyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Számos antioxidáns kitűnő forrása. Segítik az emésztést és az anyagcserét,
A fgyokúrázók kedvence, mert folyadékkal találkozva a magok megduzzadnak, így kalória érték nélküli teltséget ad.
Nyár van, meleg - készíts chia puding jégkrémet!
Hozzávalók:
• 1/2 csésze kókusztej
• 1/2 csésze mandulás tej
• 3/4 csésze eper/málna/barack
• 2 evőkanál chia mag
• 1 evőkanál kókuszreszelék
• ízlés szerint xilit, vagy méz/agavé szirup
Keverjük össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, tegyük hűtőszekrénybe 4 órán át, így a chia kitágul, magába szívja a folyadékot. Töltsük jégkrém formába (vagy kiürült joghurtos dobozba), és máris mehet a fagyasztóba!