2017. máj 01.

Ezért igyál meleg vizet citrommal

írta: ZöldAbc
Ezért igyál meleg vizet citrommal

Azt már mindenki tudja, hogy a limonádé egyike a legegészségesebb italoknak. Viszont, ez az elkészítési módja nem a legoptimálisabb. Ahhoz ugyanis, hogy a citrom valamennyi jótékony hatását élvezhesd, egy hónapon át innod kellene, minden reggel, egy csésze langyos vizet (sima ásványvizet, cukormentesen), citromlével vagy zöldcitrommal. Próbáld ki, és érezni fogod a különbséget!

Miben is segít neked ez a kúra?
1. A fogyásban – a citromban nagy a pektin-rosttartalom, ami eltompítja az éhséget. Továbbá kutatásokkal alátámasztott tény, hogy a lúgos diéta segít a súlyvesztésben.

2. Az emésztésben – a melegvíz serkenti az emésztést. Ugyanakkor a citrom és a lime tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a toxinanyagok kiürítéséhez az emésztőrendszerből.

3. A vízelhajtásban – a citrom beindítja a veseműködést, ezáltal gyakrabban kell vécére mennünk. A felgyűlt vízmennyiséggel pedig kiürülnek a mérgező anyagok is a szervezetből, így a húgyútjaink is egészségesek maradnak.

4. A pH érték kiegyenlítésében – habár nehezen hihető, a citrom lúgos gyümölcs. Igen, valóban savas, de a szervezetben lúgossá válik, ugyanis az anyagcsere során a citromsav nem okoz savasságot a testben. A citrom kiegyenlíti a szervezetben lévő nedvek pH-értékét, ez pedig az egészséges test kulcsa.

5. A bőrtisztításban – a C-vitamin segít a ráncok tompításában, valamint a bőr felületén lévő foltok eltüntetésében. A citromos víz lebontja a toxinokat a vérben, és megőrzi a bőrt tisztán, egészségesen.

6. Az immunrendszer erősítésében – a citrom gazdag káliumban, kalciumban, foszforban és C-vitaminban. Ez utóbbi kiváló ellenszere a megfázásoknak, a náthának. A kálium vigyáz az idegrendszerre, agyserkentő hatása van, és kordában tartja a magas vérnyomást. A foszfor pedig lebontja a makroelemeket, segíti az agy normális működését, és a kalciummal együtt erősíti a csontokat és a fogakat.

7. A nyirokrendszer hidratálásában – amikor a testben nincs elég folyadék, a szervezet nem tudja ellátni magát helyesen, ez pedig a toxinok felgyülemlését, stresszt, székrekedést, stb. eredményez. Egy csésze citromos víz kiválóan hidratál, és helyes működésre bírja a mellékveséket.

b1_6.jpg

Forrás

Szólj hozzá

egészség diéta vitamin citrom egészséges életmód természetes gyógymód