2016. ápr 17.

ELEKTROMOS VAGY HAGYOMÁNYOS FOGKEFE?

írta: ZöldAbc
ELEKTROMOS VAGY HAGYOMÁNYOS FOGKEFE?

Egy 2005-ben készült független tanulmány szerint “A rezgő-forgó technológiával működő fogkefék rövid és hosszú távon is több lepedéket távolítottak el és hatékonyabban csökkentették az ínyproblémákat, mint a kézi fogkefék...

Ma már olyan csúcs-szuper újratölthető elektromos fogkefék is vannak forgalomban, amelyek jeleznek, ha a fogmosás túl erőteljes, beállíthatod, hogy mikor cseréld a fejet, még a fogmosás típusát is. Kapható szónikus - hanghullámmal működő változat is.

A megfelelő fogmosási technika a fogkefe típusától függően változik.A hagyományos kézi és az elemes fogkefék esetében a súroló mozgást Neked kell végezned, de az elektromos fogkefe kör-körös mozgása hatékonyabb tisztítást ad.

Fogkefédet 2-3 havonta cseréld le, betegség esetén pedig fertőtlenítsd.
Hagyományos fogkeféből választhatsz újrahasznosítható fogkefét, nano ezüst, arany, faszenes fogkefét, sőt akár fa fogkefét is.

Szóval a high-tech fogkefék többet tudnak nyújtani, viszont mindenképpen meg kell szokni a használat módját.

Mivel Magyarországon a szájápolás eléggé elhanyagolt, népbetegségnek számít a fogínygyulladás. A rendszeres fogmosás, melynek során az ínyt is átdörzsöljük (vigyázva, hogy ne a fogról lefelé mozgással!), jótékony hatással van a gyulladásra. 
Fontos még a szájápolási termékek kiválasztása! Lehetőleg fluormentes, bio készítményt válasszunk, figyeljünk arra, hogy ne tartalmazzon: 

  • PVM/MA Copolymer/ PVM/MA kopolimer
  • Sodium hydroxide/ Nátrium- hidroxid (E524)
  • Triclosan/ Triklozán

Ezek a vegyületek hozzájárulhatnak a fogíny és fogágybetegségek, a fogínyvérzés és fogínygyulladás kialakulásához/fenntartásához.

Ha összegezni kellene:
válassz új típusú elektromos fogkefét
használj bio fogkrémet
használj bio szájvizet
és a fogselyem is a szájápolás fontos része

És ami a LEGFONTOSABB, hogy használd naponta kétszer a fogkeféd, és a gyermekeidnek is tanítsd meg!

fogkefek.jpg

Szólj hozzá