2016. ápr 30.

Ligetszépe olaj

írta: ZöldAbc
Ligetszépe olaj

A természet kincsestára kimeríthetetlen.

A Ligetszépe olaj hatása a bőrre érett, száraz bőr ápolására, krónikus gyulladások, atópiás ekcéma kezelésére, anti-ageing hatású.
Használhatod a testápolódba keverve, vagy vizes kézzel bemasszírozhatod akár a szem alatti bőrbe is.

Készíthetsz egy ápoló testápoló habot a ligetszépe olajjal:
diy_shea_butter_body_butter_006.jpg
30 g kakaóvajat vízgőz fölött olvasszunk fel egy darabka, kb. 2 g méhviasszal, majd vegyük le a gőzről és tegyük félre hűlni egy picit. Mérjünk ki 30 g sheavajat, 30 g kókuszolajat és 30 g ligetszépe olajat. A zsírokat vágjuk kisebb darabokra. Öntsük hozzá a méhviaszos kakaóvajat, és egy egykaros gépi habverővel, a legkisebb fokozaton keverjük teljesen simára, darabkamentesre. Ha valamilyen illóolajjal kívánjuk illatosítani, akkor most tegyük bele pár cseppet.
A krém ki fog fehéredni, és könnyed habos állagú lesz. Tegyük hűtőbe pár percre, hogy szilárduljon. Ha már a tál szélén elkezd dermedni a krém, akkor keverjük jól át még egyszer 3-4 percen keresztül, majd töltsük tégelybe és hűtsük kb. fél órán keresztül, vagy ameddig eléri a kívánt állagot.
Tároljuk szobahőmérsékleten - de ne túl melegben.

Inkább este használd ezt a testápoló habot, mert nem szívódik be azonnal a bőrbe, és zsíros foltot is hagyhat maga után a ruhán.

Szólj hozzá

testápolás vegyszermentes sheavaj természetes kozmetikum home-made natur-kozmetikum bio-kozmetikum csináld otthon