2016. júl 14.

Hintőpor házilag

írta: ZöldAbc
Hintőpor házilag

A hintő por elég megosztó. Van, aki szereti, és rendszeresen használja, és van, aki nem is érti mire való, ráadásul 1973 óta vizsgálják, hogy a talkum veszélyes, rákot is okozhat. A hintőpor belélegzése okozott már tüdőgyulladást, légúti fertőzést, sőt szélsőséges esetekben halált is.

Idén 72 millió dollárt kell fizetnie a higiéniai és szépészeti cikkeket gyártó Johnson&Johnsonnak, első fokon ítélték el. Cikk itt

hintopor.jpg

Készíts magadnak hintőport!

TERMÉSZETES HINTŐPOR


10 dkg kukoricaliszt vagy kukorica-keményítő, 5 dkg szódabikarbóna, 1 dkg rózsaszirom, 1 dkg levendula virág, 2 csepp levendula illóolaj,1 csepp geránium illóolaj.
Az illóolaj kivételével az összetevőket turmixgéppel (aprító funkció) porrá őröljük. További finomítás céljából átszitáljuk, az illóolajjal illatosítjuk és jól zárható üvegben tároljuk.
Túl érzékeny, irritált bőrre kamillával is készíthetjük.

A kukorica keményítő fürdősók, fürdőtejek izzadásgátlók és hintőporok legfontosabb alapanyaga, ami véd a kórokozók ellen, amellett, hogy bőrápoló hatással is bír. Könnyedén eltávolítható, és kitűnően magába szívja a nedvességet.

A rizsliszt, hasonlít a kukorica keményítőhöz, , de sokkal selymesebb érzetet hagy a bőrön, olyat, amelyre egy hintőpor sem képes, szóval bátran kipróbálhatod:

80 g kukoricakeményítő, 40 g rizsliszt, porrá tört virágszirmok: levendula, rózsa, kamilla, körömvirág, stb.. Keverd össze, és kész is.

Ha másra vágysz, akkor kipróbálhatod a kávéport, íriszgyökérport, nyírgyökérlisztet, zabpehelylisztet.

100 g kukoricakeményítő, 15 g szódabikarbóna, 70 g rizsliszt vagy zabpehelyliszt, 5 csepp levendulaolaj, 3 csepp pálmarózsaolaj, 2 csepp rózsafaolaj.
Keverjük össze a porokat, adjuk hozzá az illatokat, majd egy pálcával keverjük bele is őket.

Lehet máris hintőport gyártani :)
Illóolajból mindig jó minőségűt válassz!

Szólj hozzá

egészség szódabikarbóna egészséges életmód testápolás illóolaj vegyszermentes természetes kozmetikum home-made natur-kozmetikum csináld otthon