2017. ápr 02.

A szex a legjobb fejfájáscsillapító

írta: ZöldAbc
A szex a legjobb fejfájáscsillapító

Az esetek felében az orgazmus hatékony „gyógyszernek” bizonyult a migrén ellen.

A rohamokban jelentkező, heves fejfájás, vagyis a migrén okát évek óta kutatják az orvosok, ennek ellenére nem találták még meg. Ahogy folyamatosan keresik a leghatékonyabb orvosságokat is – legutóbb egy brit nő számolt be arról, hogy kínzó fejfájásos rohamait kizárólag a banán tud...ta enyhíteni.

Most pedig német kutatók álltak elő azzal, hogy eredményeik szerint a szex, egész pontosan az orgazmus hatékonyabban csillapítja a fejfájást, mint bármilyen tabletta. A münsteri egyetem kutatói vizsgálatukban 400 önkéntessel dolgoztak együtt. Azt szerették volna bizonyítani, hogy az orgazmus következtében felszabaduló endorfin (közismertebb nevén boldogsághormon) jobban csillapítja a fájdalmat, mint bármi más.

Meglepő, de a vizsgálatuk alátámasztotta az állításaikat. Kiderült, hogy azok a migrénes, illetve klaszterfejfájásban szenvedő betegek, akik tüneteiket szerelmi együttlétekkel csillapították, jobban jártak. A migrénes esetek 60%-ában volt javulás, de enyhültek a klaszterfejfájásban szenvedők panaszai is: méghozzá a betegek 36%-ánál.

Ami a nemek közti megoszlást illeti: a férfiak ebben az esetben szerencsésebbek, a szexterápia esetükben ugyanis nagyobb sikerrel győzte le a fejfájást, mint a nőknél.
szex.jpeg
Forrás:Daily Mail

 

Szólj hozzá

egészség természetes gyógymód természetes-gyógymód