2017. ápr 02.

Mennyit igyanak a nők?

írta: ZöldAbc
Mennyit igyanak a nők?

Fontos a megfelelő mennyiség: a felnőtt nőknek kettő, a férfiaknak pedig kettő és fél liter az átlagos napi folyadékbeviteli szükséglete, amit döntő részben italokból és 20-30 százalékban szilárd táplálékból kellene fedezni.

A különböző női életciklusokban jelentősen módosul a tápanyag- és folyadékszükséglet; ez leginkább a babavárás időszakában változik számottevően. A várandósság alatt nagyjából napi 3 decivel, a szoptatás alatt akár 1 literrel is megnő a kismamák folyadékigénye. Érdemes a havi ciklus idején is egy pohár folyadékkal megnövelni a napi folyadékbevitelt, hiszen ilyenkor a hormonális változások, a kissé megemelkedett testhőmérséklet és a szervezet nagyobb folyadékvisszatartó ereje indokolttá teszik ezt.

A menopauza idején pedig sorra jönnek elő a problémák: a bőr rugalmasságának csökkenése, a ráncok, szemölcsök, pigmentfoltok megjelenése, az érzékszervek romlása. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel ezeknek az enyhítésében, illetve a késleltetésében is nagy segítség lehet.

A megfelelő mennyiségű folyadéknak köszönhetően simábbá válik és számos hasznos összetevőhöz is hozzájut, ezért törekedjünk a folyamatos, egyenletes ellátásra, ne várjunk addig, amíg kiszárad a bőrünk. A menopauza idején erre, szintén a hormonális változások miatt, még inkább oda kell figyelni.
Forrás:origo

Egészséges ételek, italok:http://www.zoldabc.hu/
b1_1.jpg
Szólj hozzá

egészség nők