2017. máj 01.

Körömgomba kezelése otthon

írta: ZöldAbc
Körömgomba kezelése otthon

A bőrgyógyászok statisztikái szerint manapság a körömgomba a leggyakoribb bőrgyógyászati panasz, az idősebb korosztálynak legalább a fele érintett benne. Nagyon fontos tudni, hogy ez a fertőzés önmagától – az orvostudomány állítása szerint – szinte sohasem gyógyul meg és idővel más testrészekre is átterjedhet és más betegségek forrása is lehet. Ezért a körömgomba kezelése a tünetek felfedezése pillanatától kezdve elsődleges fontosságú.

A köröm gombásodása minden esetben a belső egyensúly felborulását jelzi. Nem elég tehát csupán külsőleg irtani a gombát, belülről is nagytakarítást kell végeznünk, és pótolni a hiányokat. Első dolgunk legyen a májtisztító kúra elvégzése.
Kezdjünk el egy ezüstkolloid kúrát (legalább 1-2 hónapig igyunk napi 3x1 teáskanálnyit, étkezés előtt 20-30 perccel). A kúra 2. hetében kezdjünk el szedni valamilyen bélflóra regenerálót nagy dózisban, (min. 3 hónapig, de lehet folyamatosan is) de ügyeljünk rá, hogy az ezüstkolloid és a probiotikum 2 órán belül ne találkozzon egymással!

Az érintett területet áztassuk meleg ecetes vízben legalább 10 percig, majd fújjuk le ezüstkolloiddal. Zoknit vagy egyéb ruhaneműt csak 5-6 perc eltelte után húzzunk, mert így nem itatjuk fel bőrünkről a kolloidot. Fontos, hogy a gombás terület környékét is kezeljük!
Ezt a kúrát hosszú ideig kell alkalmazni, hiszen a gombás rész a köröm lenövésével fog teljesen eltűnni.

Az étkezési szokások átalakítására is szükség lesz. Kerüljük az édességeket, a tésztaféléket, péksüteményeket, az alkoholt, és a szénsavas italokat. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, amit lehet nyersen – ez nagyon fontos a sav-bázis egyensúly helyreállítása érdekében.

b1_4.jpg

Forrás

Szólj hozzá

egészség ecet természetes gyógymód lábápolás