2016. feb 28.

Influenza ellen aromaterápiával

írta: ZöldAbc
Influenza ellen aromaterápiával

Dübörög a vírus körülöttünk. Mit tehetünk?
Vessük be az illóolajokat, az aromaterápiát! Nem csak a csodálatos illatukat élvezheted belégzésük során, hanem a tüdődbe kerülve felszívódik és a véráramba kerülve fejti ki jótékony hatását.

Megelőzésre használjunk olyan illóolajat, ami fertőtlenítő hatású, antibakteriális, antivirális. Választhaaromaterapia.jpgtunk a citrom, eukaliptusz, teafa (bár nem túl kedvelt az illata), levendula, borsmenta (6 éves kor alatt nem alkalmazható), erdei fenyő (3 éves kor alatt ne alkalmazd) olajat.
Tegyük aromalámpába vagy elektromos diffúzorba a kiválasztott illatból 8-10 cseppet.

Illóolajokból csakis a legjobb minőségűt érdemes vásárolni - eleve saját magunk kezelésére is, de gyermekeknél még fontosabb a 100% tisztaságú termékek használata!

Ha már elkaptuk a fertőzést, akkor is segítenek az illóolajok.
Amikor úgy érzed, hogy a mandulád el kezd fájni, vagy bedagadni,tegyél 5 csepp teafa illóolajat egy pohár vízbe, kicsit rázd össze, és ezzel gargalizálj 5 napon át naponta 2 x.blueberry-illoolajok.jpg

Közepesen magas láz csillapításához bergamott, citrom illóolajat használjunk, levendula olajjal keverve. Borogatásként is használhatjuk. 2 liter vízbe 5-6 csepp illóolajat tegyünk, majd 5-10 percenként cseréljük. Ha hűtőfürdőt készítesz, akkor egy kiskanál mézben keverj el kisgyerekeknek összesen 2-3 csepp levendulát és citromot/bergamottot, és keverd a vízhez.

A borsmenta olaj enyhíti a hörghurutos tüneteket (az asztma esetén is hatásos). Száraz köhögés esetén tegyünk a fürdővízbe néhány csepp szantál illóolajat, pihenjünk benne 10 percet. Ha nincs párologtatónk, akkor tegyünk éjszakára egy nedves törölközőt arra cseppentsük az illóolajat.farfalla_illo.jpg

Arcüreggyulladás esetén inhaláljunk eukaliptusz, fenyő, levendula, citromfű, rozmaring vagy citrom illóolajával. Adjunk 1 liter forró vízhez 3-5 csepp olajat, tegyünk a fejünkre törülközőt, és ne túl közelről lélegezzük be a langyos gőzt a szájon és az orron át. 2-3-szor ismételjük meg, utána tilos kimenni a szabadba.

FONTOS! Gyermekeknél nem minden illóolaj használható!
Biztonsággal használhatod a római kamilla, a citrom, a rózsa, a mandarin, az édes narancs, narancsvirág, szantálfa, levendula, és 3 hónapos kórtól a teafa.

Szólj hozzá

influenza aromaterápia természetes gyógymód illóolaj