2016. jún 29.

Hogy kezeljük otthon az ekcémát?

írta: ZöldAbc
Hogy kezeljük otthon az ekcémát?

Hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj a bőrre kenve, közvetlenül egy meleg zuhany után,kiváló hidratáló tulajdonságokkal bír, ráadásul tele van E-vitaminnal.

Az Aloe vera gél jó gyulladáscsökkentő. (Szerintem a családi elsősegély-készletben a helye, mivel jó az enyhe égési sérüléstől kezdve a rovarcsípésekig) Az ekcémás testrészt kenjük be többször egy nap.

Szűz kókuszolaj egy csoda! Annyiszor kenjük be az érintett területet, ahányszor csak szükségét érezzük!

Vegyünk egy tengeri sós fürdőt . A ásványi anyagokban gazdag , segíti a keringést, hidratálja a bőr szöveteit , valamint csillapítja a gyulladást, és csökkenti a fájdalmat. A fürdő a víz ne legyen túl forró, tegyük bele 2 csésze tengeri sót, és pihenjünk benne legalább 10 percet. Himalaya sóval is tökéletes hatást érhetünk el, illetve a Parajdi só is megfelelő tisztaságával, ásványi anyag tartalmával.

Ki gondolná, hogy a zabpehely jó az ekcémára? Pedig gyulladás csökkentő hatása nyugtatja a az irritált bőrt. 1 csésze zabpelyhet őröljünk meg (zabliszt is tökéletes), keverjük el 1 pohár vízzel, majd a keveréket öntsük a kád meleg vízébe, pihenjünk benne negyed órát.zabpehely.jpg

Omega-3 olaj gyulladáscsökkentő, és elengedhetetlen része az egészséges étrendnek. Használjunk lenmag vagy tökmagolajat a salátaöntetünkben. Fogyasszunk sok halat.


A Li­getszépe olaj a bőrt regeneráló esszenciális zsírsavakat tartalmaz, ame­lyek enyhítik a gyulladást és viszketést, az immunanyagok termelésének befolyásolása által. Külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható. Belsőleg 5 évesnél fiatalabb korban nincs értelme az alkalmazásának, ugyanis nem szívódik fel, csak miután a fogváltás elkezdődött.

Az alvás létfontosságú, az immunrendszer csak úgy működik optimálisan, ha eleget pihenünk. Egy jó éjszakai alvást a legfontosabb dolog, amit tehetünk. A rendszeres testmozgás javítja az alvást, ráadásul karbantartja a testedet .

Igyunk 8 pohár vizet egy nap, hogy segítsük a méreganyagok távozását, és hidratáljuk a sejtjeinket.

Fogyassz fehérje gazdag étrendet, egészséges olajokat , friss gyümölcsöt és zöldséget.

Kerüljük a koffeint és a feldolgozott élelmiszereket .

Joghurt élő kultúrák segítik megőrizni az emésztőrendszer egészségét, ami nagyon fontos, hogy jól működjön az immunrendszerünk.

Ne pancsoljunk a kádban. Inkább zuhanyozzunk.

Ruháinkat ne mossuk vegyszerekkel, használjunk mosódiót. Öblítőt ne használjunk, mert nagy mértékben csökkentik a textíliák nedvszívó képességét.

Szólj hozzá

egészség egészséges életmód natur-kozmetikum csináld otthon