Almatorta mandulalisztből
Néha annyira, de annyira ennék valami finomat!
Most épp ezt néztem ki: Almatorta mandulalisztből
Almatorta mandulaliszttel
25 dkg mandulaliszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál fahéj
4 db tojás
1.5 dl napraforgó olaj (nálam kókuszzsír lesz)
20 dkg nádcukor (xilit vagy agavé szirup)
35 dkg alma (lereszelve)
1 csipet só
10 dkg aszalt gyümölcsök
7 dkg mandulapehely
elkészítés
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojáshoz az olajat.
A mandulát elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és összedolgozzuk a tésztát.
Belekeverjük az almát és a az aszalt gyümölcsöket.
Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
Forrás:nosalty