2016. ápr 24.

Mindjárt itt a szandálok ideje!

írta: ZöldAbc
Mindjárt itt a szandálok ideje!

Nyár előtt érdemes kicsit "rendbe" szedni a lábunkat!
El kell tüntetni az esetleges bőrkeményedéseket... na de hogyan?? Természetesen! :)
bk1.jpg
Íme néhány házi praktika:

A lábápolás első lépése mindig egy 20 perces áztatás!

A szódabikarbóna nemcsak univerzális tisztító-, hanem szépítőszer is: használhatod arra, hogy világosabbá tegye a hónaljad, eltüntesse a nikotinfoltokat a bőrödről, arra, hogy a fogaid fehérebbek, a hajad tisztább legyen, de akár a pattanások, ráncok ellen is beválhat! Mindezek mellett még abban is közrejátszhat, hogy puha talpaid legyenek. Ehhez először is dörzsöld át őket a sokoldalú szerrel, így eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, vagyis a kemény réteget.

Variálhatod a következőképpen is: 3 evőkanál szódabikarbónát keverj össze néhány csepp citromlével, hogy krémes pasztát kapj, aztán kend fel a bőrkeményedésre, hagyd rajta pár percig, és ezután jöhet a habkő, vagy a reszelő.

Egy nagyobb darab krumpli elegendő fegyverként szolgálhat a bőrkeményedés eltávolítási hadművelethez: reszeld le, majd terítsd rá egy folpack darabra, amelyet ezután tekerj a lábad köré! A burgonya megpuhítja majd a megkeményedett részeket, mialatt te édesdeden alszol. Ám hogy mindezt hatékonyan tegye, húzz rá zoknit éjszakára! Fontos, hogy igyekezz csak a megkeményedett bőr részre kenni.
Ezután jöhet a felpuhult rész eltávolítása.

Szintén jó megoldást nyújthat az ápolásban,ha a lábadat alaposan bekened shea vajjal, így teszel rá folpackot északára. Reggel egy körömkefével alaposan dörzsöld át a lábfejed.

A körömkefe önmagában is jó megoldás, ha rendszeresen átdörgölöd vele a lábfejed. Élénkíti a vérkeringést, eltávolítja a felesleges hámsejteket. Utána már csak hidratálnod kell.

Egy meglepő praktika: 5-6 aszpirintablettát törj porrá, majd keverd el fél kiskanálnyi vízzel és citromlével. A pépet kend a kemény bőrfelületre, húzz rá nejlonzacskót, majd tekerd meleg törülközőbe. A nejlon és a meleg közeg segít, hogy a pép behatoljon a bőrbe. Tíz percig hagyd hatni, majd dörzsöld át a területet habkővel. Az elhalt bőr fellazul, és könnyen lejön az aszpirines péptől. Ha allergiás vagy erre a gyógyszerre, akkor ne alkalmazd a borogatást!
bk2.jpg
Természetesen vannak kifejezetten láb-radírok, de a testradír is megfelel, ha rendszeresen használod.

Egy újabb izgalmas megoldás: keverj össze egy érett banánt (ha megbarnult, akkor jó ;) ), 2 evőkanál mézet, egy is langyos tejet. Kend fel a masszát a lábadra, hagyd hatni 20 percig, majd miután lemostad, alaposan dörzsöld át a törölköződdel, és áztasd hideg vízben 10 percet még.

Ami fontos! Ha bőrkeményedésed van a lábadon, akkor valószínűleg vagy a cipőd nem jó, vagy ortopédiai eredetű, vagyis gyakran az izom- és csontrendszer, a gerinc és a végtagok működésével függ össze.
Fontos a rendszeres otthoni lábápolás, mert a berepedezett bőrön keresztül gombák, baktériumok juthatnak a mélyebb rétegekbe, amelyek súlyosabb esetben például orbánchoz vagy mikrobás ekcémához vezethetnek. 

Szólj hozzá

egészség egészséges életmód testápolás természetes gyógymód vegyszermentes lábápolás természetes kozmetikum természetes-gyógymód csináld otthon