2016. jún 05.

A 10 tipp a szem alatti karikák megelőzése

írta: ZöldAbc
A 10 tipp a szem alatti karikák megelőzése

A szemkarikák oka leginkább az életmódunkban keresendő, de akár öröklődhet is a hajlam.

1. Vedd sorba az allergéneket …
A bőr elszíneződését gyakran okozza allergia. Ha ez a probléma, akkor ki kell derítened, mi okozza a tüneteidet. Ha lehet, kerüld el az allergént, viszont ha ez megoldhatatlan, akkor szerezz be olyan gyógyszert, ami enyhíti a bajt. Ha nem tudsz rájönni a probléma gyökerére, vizsgáltasd meg magad egy szakorvossal.
karika_ellen.jpg
2. Minden éjjel aludd ki magad
A sötét karikáknak leggyakrabban a kialvatlanság az oka. Mindennap 7-9 óra alvásra lenne szükségünk. Az alvás hiányától sápadtabb lesz a bőr, mivel nem megfelelő a keringés, ezáltal sötét karikák keletkeznek a szem alatt.

3. Házi készítésű pakolással nyugtasd a szemed…
Csak feküdj le és tegyél rá hideg teafiltert vagy uborkaszeleteket 10 percre minden reggel. A teában lévő tannin csökkenti az elszíneződést, az uborka pedig a puffadtságot. Tehát az efféle kezelések felfrissítik a bőröd és megakadályozzák a szem alatti sötét karikák kialakulását.

4. Fektess be egy vitaminokban gazdag szemkörnyékápoló krémbe
Kerüld el a kíméletlen vegyszereket tartalmazókat, és keresd azokat a termékeket, melyek mézet, avokádót, jojoba olajat vagy shea vajat tartalmaznak.

5. Étkezz egészségesen, legyen kiegyensúlyozott az étrended…
Vitaminhiány is, különösen a K és B12, hozzájárulhat a csúnya bőr, ill. a sötét karikák kialakulásához. Tehát egyél sok zöldséget, vitamint, és ne feledd: fő a frissesség!

6. Igyál rengeteg vizet…
Már ezerszer hallhattad, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni! Vízre szüksége van a szervezetnek. Ha nem veszel magadhoz elegendő mennyiségű vizet, a tested árulkodó jeleket fog produkálni, melyek egyike a szemek alatti karikák kialakulása.

7. Szokj le a dohányzásról…
A dohányzás nem csak egy fő kockázati a tényező a betegségek tekintetében, hanem öregedést is okoz, sőt a vénák kékebbek lesznek a bőr alatt, ami szintén elősegíti a szem alatti karikák megjelenését. Ezenkívül a C-vitamint is elszívja a testtől, tehát ha már cigizel, legalább pótold elegendő vitamin bevitelével ezt a veszteséget. Ha nem is dohányzol, kerüld a passzív dohányzást, a cigifüstöt, hisz ez is okozhatja a véres szem vagy a puffadtság kialakulását.

8. Kerüld a napot …
A nap rengeteg káros sugarat bocsát ki, melyek roncsolják a bőrt, elősegítik a ráncok, valamit az anyajegyek kialakulását. Ez is szerepet játszhat a szem alatti sötét foltok megjelenésében, így a legjobb, amit tehetsz, ha napszemüveget és legalább 30-as faktorú fényvédő krémet használsz, míg ki vagy téve a nap káros hatásainak.

9. Ne stresszelj, lazíts!
Ha stresszelsz, az valószínűleg a külsődön is látszódni fog. Tehát a szemkarikák megelőzésében fontos a stresszmentes életmód.
Találd meg a módját a lazításnak, lehet az jóga, úszás… Vagy csak dőlj hátra és hallgass valami nyugtató zenét, és tegyél uborkaszeletet a szemedre a biztos hatás elérése érdekében.

10. Csökkentsd a napi sóbevitelt
Ha az étrendedben túl sok só szerepel, meglehet, hogy ez folyadék visszatartást okoz, ami viszont szemkarikák felbukkanásához vezethet. Ha úgy érzed, ez lehet a probléma, akkor hagyd el a sót az étrendedből és keresd a termékeken a „rejtett” sótartalom mennyiséget! (Nátrium, nátriumklorid, stb…)

Bio szemránckrémek:
http://www.zoldabc.hu/index.php?route=product%2Flist&keyword=szemránc&description=0

Bio szemkörnyékápolók:
http://www.zoldabc.hu/index.php?route=product%2Flist&keyword=szemkörnyék&description=0

 

Szólj hozzá

egészség méreg egészséges életmód testápolás természetes gyógymód vegyszermentes tiszta víz home-made bio-kozmetikum