Fetás cukkini fasírt tzazikivel
Ha valami laza kis finomságra vágysz, akkor próbáld ki ezt a könnyű finomságot! Gluténmentes.
Hozzávalók:
3 közepes cukkini, reszelt és kicsavarva
12 dkg morzsolt feta sajttal
1 nagy gerezd fokhagyma, zúzva
3 mogyoróhagyma, finomra vágva
friss kapor, apróra vágva
friss petrezselyem, apróra vágva
2 tojás
só és bors ízlés szerint
1 púpos evőkanál gluténmentes liszt
2 evőkanál darált mandula
olivaolaj
Elkészítés:
A legfontosabb, hogy a reszelt cukkinit alaposan csavard ki. Keverjük össze az összes hozzávalót egy nagy tálba. Ha a keverék nem áll össze, hogy golyókat tudj formázni, akkor tegyél még hozzá több mandulát.
Egy nagy serpenyőben, közepes lángon melegíts fel 1,5 evőkanál olívaolajat. Süsd körülbelül 3-4 percig mindkét oldalán. Kb. 16-18 cukkini fasírtot tudsz készíteni ebből a mennyiségből.
Tsatziki mártással:
1 nagy uborka, reszelve, kicsavarva
2 dl görög joghurt
2 gerezd fokhagyma, zúzva
2 teáskanál vörös borecet
tengeri só, ízlés szerint
Sózd be a lereszelt uborkát, hagyd állni, majd csavard ki alaposan. Keverd a joghurtba, add hozzá a fokhagymát. Hűtsd be, hagyd egy kicsit összeérni az ízeket.
... Jó étvágyat!