Hamamelisz víz - krém recepttel
Varázsmogyoró vizes kivonata - kencéidbe a vizes fázis kiváltására, illetve hatóanyagként keverheted.
Külsőleg alkalmazva érösszehúzó, feszesítő hatású. Nagyon jó szolgálatot tesz érett bőrre készülő krémekben és szemkörnyék-ápolókban, a ráncok és a puffadt szemkörnyék elleni harcban.
Az igazi virágpárlatok, melyeket réz lepáróval, vízgőz általi desztillációval állítanak elő, tartalmazzák mindazokat a jótékony hatású anyagokat melyek a növényben megtalálhatóak. Minden cseppjükben benne van a növény lényege, hasonlóan az illó olajakhoz, de kímélőbb formában, mely által használható olyan célokra is ahol az illó olajak nem megfelelőek vagy túl erősek.
Kakukkfüves krém-normál, száraz bőrre
- 10 gramm méhviasz
- 30 gramm lanolin-anhidrid
- 30 gramm szőlőmagolaj
- 40 gramm hamamelis-víz
- 5 csepp kakukkfűolaj
Krémek és arcvizek készítése
A kozmetikai készítmények két összetevőből állnak: egy zsíros és egy vizes anyagból. Víztartalmú alkotórész a növényforrázat és a virágvíz. Zsíros a méhviasz, a kakaóvaj, a gyapjúzsír, a lanolin. A kétféle anyag természetes körülmények között nem keveredik egymással. Elkészítéskor a két alkotóelemet olyan állapotba hozzuk, hogy később se váljanak szét:
- töltsük a recept szerinti két alkotóelemet, a vizeset és a zsírosat külön-külön egy-egy tiszta, száraz befőttesüvegbe;
- állítsuk a két üveget 60-70 'C-os meleg vízfürdőbe (hőmérő!) a zsíros anyag feloldódásáig;
- feloldódás után vegyük ki a két üveget a vízfürdőből, és elektromos habverővel keverjük a zsíros anyagot addig, míg tejszerűen zavaros nem lesz.Ezután lassú keverés közben öntsük bele a vizes alkotórészt. Soha ne fordítva!
- keverjük tovább 4-8 percig, míg a massza el nem éri a kívánt állapotot és langyossá nem hűl;
- most adjuk hozzá az illatosító olajat, és keverjük tovább még rövid ideig.
- Ha a krém folyós maradt, melegítsük fel újra, és állandó keverés közben csurgassunk hozzá melegítéssel olvasztott méhviaszt. Ha a krém túl sűrű lett, szintén melegítsük újra, és addig öntsünk hozzá keverés közben felforrósított növényolajat, míg el nem éri a kívánt állapotot.
Külsőleg alkalmazva érösszehúzó, feszesítő hatású. Nagyon jó szolgálatot tesz érett bőrre készülő krémekben és szemkörnyék-ápolókban, a ráncok és a puffadt szemkörnyék elleni harcban.
Az igazi virágpárlatok, melyeket réz lepáróval, vízgőz általi desztillációval állítanak elő, tartalmazzák mindazokat a jótékony hatású anyagokat melyek a növényben megtalálhatóak. Minden cseppjükben benne van a növény lényege, hasonlóan az illó olajakhoz, de kímélőbb formában, mely által használható olyan célokra is ahol az illó olajak nem megfelelőek vagy túl erősek.
Kakukkfüves krém-normál, száraz bőrre
- 10 gramm méhviasz
- 30 gramm lanolin-anhidrid
- 30 gramm szőlőmagolaj
- 40 gramm hamamelis-víz
- 5 csepp kakukkfűolaj
Krémek és arcvizek készítése
A kozmetikai készítmények két összetevőből állnak: egy zsíros és egy vizes anyagból. Víztartalmú alkotórész a növényforrázat és a virágvíz. Zsíros a méhviasz, a kakaóvaj, a gyapjúzsír, a lanolin. A kétféle anyag természetes körülmények között nem keveredik egymással. Elkészítéskor a két alkotóelemet olyan állapotba hozzuk, hogy később se váljanak szét:
- töltsük a recept szerinti két alkotóelemet, a vizeset és a zsírosat külön-külön egy-egy tiszta, száraz befőttesüvegbe;
- állítsuk a két üveget 60-70 'C-os meleg vízfürdőbe (hőmérő!) a zsíros anyag feloldódásáig;
- feloldódás után vegyük ki a két üveget a vízfürdőből, és elektromos habverővel keverjük a zsíros anyagot addig, míg tejszerűen zavaros nem lesz.Ezután lassú keverés közben öntsük bele a vizes alkotórészt. Soha ne fordítva!
- keverjük tovább 4-8 percig, míg a massza el nem éri a kívánt állapotot és langyossá nem hűl;
- most adjuk hozzá az illatosító olajat, és keverjük tovább még rövid ideig.
- Ha a krém folyós maradt, melegítsük fel újra, és állandó keverés közben csurgassunk hozzá melegítéssel olvasztott méhviaszt. Ha a krém túl sűrű lett, szintén melegítsük újra, és addig öntsünk hozzá keverés közben felforrósított növényolajat, míg el nem éri a kívánt állapotot.