2017. máj 01.

Illatosítsunk otthon vegyszerek nélkül!

írta: ZöldAbc
Illatosítsunk otthon vegyszerek nélkül!

Készíthetünk kis edényekben egyedi illatkeveréket olyan alapanyagok felhasználásával, amit megtalálunk a konyhánkban.

Előnye (a vegyszer mentességen kívül), hogy saját illatokat kreálhatunk. Előre elkészíthetjük, a hűtőben tárolva 1-2 hétig eláll, sőt, akár le is fagyaszthatjuk, és amikor szükségünk van rá, elővesszük.

Az illat-edénykéinket csupán melegíteni (nem forralni) kell, és máris mindenhol kellemes illat lesz a lakásban. Tűzhelyen, (előmelegítve) fűtőtesten, tányér melegítőn, vagy akár a ritkán használt fondue készletben is párologtathatunk.

5 illat-ötlet

1: narancs, fahéj és szegfűszeg (szerintem ez a hideg esték illata)
2: citrom, rozmaring, és vanília
3: Lime, kakukkfű, menta és vanília kivonat
4: narancs, gyömbér (friss vagy porított) és mandula kivonat
5: fenyő vagy cédrus ágak (vagy más illatos gallyak), babérlevél, és a szerecsendió

Melegítésnél elpárolgott vizet, meleg vízzel pótoljuk. 2-3 alkalommal is felhasználhatjuk. Bár zavarossá válhat a víz és a benne lévők is elveszthetik színüket, ha az illatuk még kellemes, nyugodtan használjuk. 2 használat között, lezárva, hűtőben tároljuk.

b1_9.jpg
Forrás

Szólj hozzá

környezetvédelem egészséges életmód aromaterápia vegyszermentes home-made csináld otthon öko-háztartás