2016. már 26.

Szénhidrátszegény töltött sós húsvéti kalács recept (gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, paleo)

írta: ZöldAbc
Szénhidrátszegény töltött sós húsvéti kalács recept (gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, paleo)

Mmmm.. finomság Húsvétra!

Tészta hozzávalói és elkészítése:husveti-kalacs-szafi.jpg

Külön edényben elvegyítjük a száraz és folyékony alapanyagokat, majd egybeöntjük és összegyúrjuk.
Míg előkészítjük a tölteléket, pihentetjük a tésztát.


Töltelék hozzávalói és elkészítése:

  • 100 g főtt sonka 
  • 3 tk. reszelt torma 
  • 4 db főtt tojás 
  • 1 db tojás sárgája

A tormát lereszeljük és elkavarunk benne 1 db tojás sárgáját.
A főtt tojásokat 4 darabra vágjuk.
A sonkát 0,5 cm-esre felcsíkozzuk.
A tésztát bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből egy 29*10 cm-es lapot nyújtunk. A közepét megkenjük a tojássárgás tormával, egy sorban rárakjuk a sonkadarabokat, végül a negyedbe vágott tojást.
Ezután egymásra hajtjuk a tésztaszéleket és összenyomkodjuk.
Miután mindhárom tésztát megtöltöttük, hármas fonással összefonjuk, tojással lekenjük a tetejét és sütőpapírral belet tepsibe rakjuk.
Előmelegített, 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 55 perc.

Az egész kalács tésztájának tápértéke, töltelék nélkül:
462,2 kcal
30 g fehérje
36 g zsír
5 g ch

Jó étvágyat!

 

Forrás:szafi-fitt

Szólj hozzá