Szénhidrátszegény töltött sós húsvéti kalács recept (gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, paleo)
Mmmm.. finomság Húsvétra!
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 110 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék
- 10 g bambuszrostliszt
- 2 g himalája só
- 10 g édesítő
- 4 g szódabikarbóna
- 2 db M-es tojás
- 4 db M-es tojásfehérje
- 20 g kókuszolaj
- 140 g víz
Külön edényben elvegyítjük a száraz és folyékony alapanyagokat, majd egybeöntjük és összegyúrjuk.
Míg előkészítjük a tölteléket, pihentetjük a tésztát.
Töltelék hozzávalói és elkészítése:
- 100 g főtt sonka
- 3 tk. reszelt torma
- 4 db főtt tojás
- 1 db tojás sárgája
A tormát lereszeljük és elkavarunk benne 1 db tojás sárgáját.
A főtt tojásokat 4 darabra vágjuk.
A sonkát 0,5 cm-esre felcsíkozzuk.
A tésztát bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből egy 29*10 cm-es lapot nyújtunk. A közepét megkenjük a tojássárgás tormával, egy sorban rárakjuk a sonkadarabokat, végül a negyedbe vágott tojást.
Ezután egymásra hajtjuk a tésztaszéleket és összenyomkodjuk.
Miután mindhárom tésztát megtöltöttük, hármas fonással összefonjuk, tojással lekenjük a tetejét és sütőpapírral belet tepsibe rakjuk.
Előmelegített, 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 55 perc.
Az egész kalács tésztájának tápértéke, töltelék nélkül:
462,2 kcal
30 g fehérje
36 g zsír
5 g ch
Jó étvágyat!
Forrás:szafi-fitt