2016. ápr 14.

Öko takarítás

írta: ZöldAbc
Öko takarítás

Egy tudatos háztartás nagy gondot fordít arra, hogy elkerülje a vegyszereket, helyette környezetbarát tisztítószer van a polcon. Igen ám, de néha szűkebbre kell húzni a nadrágszíjat, akkor mit tehetsz?

Az otthonunk tisztán tartását nem kell a pénztárcánknak megsínyleni, de a tisztaságon sem kell spórolni.

Az alábbi házi receptek az otthoni takarítás új módját jelentik, és még vegyszerre sincs szükség! Csak keverjünk össze néhány egyszerű hozzávalót, és már meg is van a saját otthoni zöld takarítóbrigádunk! Csodás módja környezetünk és családunk védelmének, mivel gyerek-, és háziállatbarát anyagokról van szó! Ráadásul ezek a házi receptek sokkal hatékonyabbak, mint az átlagos vegytisztítószerek.

Bútorápoló: Keverjünk össze ¼ pohár oliva olajat ¼ pohár desztillált ecettel és 2 teáskanál citromlével, majd jól rázzuk össze. Mártsunk a folyadékba egy tiszta, száraz ruhát és az évgyűrűkkel párhuzamosan dörzsöljük bele a fába. A maradék tisztítószert mélyhűtőben tároljuk.

WC-csésze tisztító: Először szórjunk a WC- csészébe sütőport, majd permetezzük le fehér ecettel. Hagyjuk 30 percig állni, majd WC kefével súroljuk át. Makacs szennyeződések esetében hagyjuk egy éjszakán át állni.

Általános tisztítószer: Keverjünk össze 2 pohár desztillált ecetet 2 pohár vízzel. Használható konyhai munkaasztalokon, a konyhakövön, ablakokon, tükrökön és bármilyen egyéb szilárd felületeken. Ha makacs szennyeződéssel van dolgunk, használat előtt melegítsük fel a folyadékot sütőben.

Szóval mindig van természetes, és olcsó alternatíva :)

oko-takaritas.jpg

Szólj hozzá

vegyszermentes öko-takarítás csináld otthon bio-háztartás öko-háztartás