2017. már 16.

Tavaszi teendők..

írta: ZöldAbc
Tavaszi teendők..

Ahogy emelkedik a hőmérséklet és nő a napsütéses órák száma, eltűnik a rosszkedv, a hangulati ingadozások, és a kedélyállapotunk egyre jobb lesz. Tovább frissíthet egy könnyed reggeli torna, vagy kocogás, a korai órákban még a levegő is nagyon tiszta.
Az italok közül a legfrissítőbb ilyenkor a limonádé, amely a szervezetet megtisztítja a káros anyagoktól, illetve a tea, amely megszünteti a negatív hangulatot

Az ilyenkor kialakuló izomgörcsök ellen használjunk magnéziumot! Nélkülözhetetlen anyag az izomzat és az idegrendszer megfelelő állapotához, a fehérjeszintézis folyamataihoz, és a szív munkájában is sokat segít. A csontok szilárdságának fenntartásában is fontos szerepet játszik, mert segít a kálciumot megkötni.
Tavasszal a máj működése felerősödik, ezáltal a szervezet több vért termel. Ez pozitív erőt képvisel a szervezetben. A kiegyensúlyozatlanság a depresszióhoz és az ingerlékenységhez vezet. Ezért, hogy az egészségünket tavasszal is megőrizzük, legfontosabb a jó hangulat és a nyugalom, hogy ilyen módon a szívünket és a májunkat is védjük. Íme, pár javaslat a szív működésének védelmezésében. Először is csökkenteni kell a haragot és növelni a nevetést, mivel az öröm érzése elősegíti a máj vérellátását, és elősegíti a sejtek vitalitását a májban. A folyamatos zöldség bevitele a szervezetbe is elengedhetetlen. Ahogy a máj működése erősödik, a gyomor működése viszont lassan csökken. Ezért ajánlatos tavasszal a könnyű ételek fogyasztása.

Néhányunknál előfordulhat fejfájás, ez ellen inkább természetes gyógymódokat válasszunk, ne nyúljunk egyből gyógyszer után! Segíthet az illóolajok használata, a bátrabbak pedig kipróbálhatják a fűzfakérget. Szalicin van benne, ami természetes fájdalomcsillapító anyag. Tudtad, hogy ebből állították elő az első aszpirint? Egy teáskanál fűzfakérget forrázz le 1,5 dl vízzel, és hagyd állni lefedve 10 percig. Utána szűrd le és fogyaszd el. Igyál meg belőle naponta 3 csészével!
Tavasszal érdemes fokozottan odafigyelni a szervezet vas-, magnézium- és D-vitamin-szintjére. Az agy és az idegrendszer megfelelő működésében szerepe van még a tiaminnak, a niacinnak, a B6-, B12-vitaminoknak, a réznek, a jódnak, a mangánnak, a kénnek és a cinknek.
Vesd be az aromaterápiát is a tavaszi feltöltődéshez!
A bergamott, citrom, mandarin, rózsafa, római kamilla, rózsa, Ylang Ylang, geranium és a pálmarózsa élénkítik a hangulatod.
A lucfenyő, rózsafa, marokkói kék kamilla, tömjén elűzik a borongós hangulatod.
tavaszi.jpg

 

Szólj hozzá

egészség vitamin aromaterápia természetes gyógymód természetes-gyógymód