2016. már 21.

Holt-tengeri só

írta: ZöldAbc
Holt-tengeri só

A Holt-tenger 420 méterrel a tengerszint alatt fekszik, a föld legmélyebb szárazföldi pontján. Vizét a Jordán folyó és más ásványi anyagokban gazdag forrás táplálja. Mivel a sivatag közepén fekszik, távol a nagyvárosoktól és az  ipari negyedektől, így mentes a környezet káros hatásaitól.holt_tengeri_so.jpg

A Holt-tenger vizének egyedülálló összetételéről régóta tudjuk, hogy gyógyászati és kozmetikai értéke igen jelentős. A víz sótartalma 33%-os, azaz általában tízszer olyan sós, mint más tengerek. Holt-tenger vize 10-szer több kloridot, és 40-szer több magnéziumot tartalmaz mint bármely más tenger vize, és a brómkoncentrátuma is magasabb bármelyiknél.

Ezek a sók anélkül, hogy kiszárítanák, megtisztítják a bőrt a felesleges zsírtól és az elhalt hámsejtektől. A Holt-tengeri só javítja a vérkeringést, felpezsdít és egy szép bőrképet ad. Támogatja a bőr természetes regenerációját, rugalmasságát és áteresztő képességét, ezért nagyon hatékony a ránctalanítás és az öregedésgátlás területein. Hatékony a bőrfertőzésekkel és allergiával szemben. Kiválóan alkalmas a bőr újrahidratálására. Magas szulfur tartalmának köszönhetően bőrtisztító szerként is nagyon hatékony.

Mire javasolják:
Pikkelysömör (psoriasis)
Csökkenti az izomfájdalmat, izomlázat
Méregteleníti a bőrt
Aknés bőr
Ízületi problémák, reuma, isiász (ülőidegzsába), hexensussz (lumbágó), fibromyalgia

A kíméletes eljárással készült Dr. Organic natúrkozmetikumok a holt-tengeri só rendkívüli tulajdonságait bioaktív állapotban megőrzik. Hatását további értékes bioaktív összetevők is támogatják.

dr-organic_termeszetes_holttengeri_asvanyok-zoldabc.jpg

Szólj hozzá

testápolás hajápolás természetes kozmetikum dr.organic natur-kozmetikum