2016. okt 22.

Melyek a nátha természetes gyógymódjai?

írta: ZöldAbc
Melyek a nátha természetes gyógymódjai?

natha_termeszetes_gyogymodja.jpg

- C-vitamin – azonnal növelni kell a bevitt C-vitamin mennyiségét

- Folyó, csöpögő orr esetén meleg sós vizes oldattal dolgozzunk. Vegyünk egy pohár meleg vizet és oldjunk fel egy evőkanál tengeri sót vízben. Használhatod a csepegtetős vagy a belélegzős módszert. A belélegzős módszernél tegyünk sós vizet a tenyerünkbe és nyomjuk gyorsan az orrunkhoz azt, belélélegezve a felcsapódó párát. Ezt ismételjük meg mindkét orrlyukunkban.

- Kamilla tea vagy kamilla inhalálásra- forralj fel vizet egy fazékban, öntsd le vele a szárított kamillavirágokat, és a még gőzölgő fazék fölé hajolva inhaláld be a gőzöket. A legjobb ha sátrat versz az edény fölé, letakarod a fejed egy törölközővel. Azonnal irány az ágyba, és húzd a takarót a fejedre! Próbálj elaludni.

- Csirke vagy tyúkhús leves – a kutatók azt találták, hogy a tyúkhúsleves segít az orrdugulás kezelésében. A kutatók nem biztosak abban, hogy a levesben pontosan melyik összetevő a felelős, de valamelyik komponens benne segít kitisztítani az orrjáratokat.

- Folyadék – Igyál 6-8 pohár vizet, gyümölcslevet, teát vagy folyadékot minden egyes nap! Betegség esetén tartsd magad távol az összes pasztörizált tejterméktől, mert azok nyákképzők.

- Ne dohányozz! A dohányzás súlyosbítja a torokgyulladást és zavarja a fertőzés ellen harcoló csillókat, a kis mikroszkopikus “ujjakat”, amelyek el akarják távolítani a baktériumokat a torkodból. Úgyhogy le a cigivel!

- Kortyolgass forró teákat! – Torokfájásra a legjobb megoldás egy jó gyógynövény tea. A borsmenta vagy kamilla tea csodákat tesz.

- Zuhany – végy egy meleg párás zuhanyt. Egy jó meleg zuhany kitisztítja az orrdugulást. Enyhíti a száraz köhögést is, mert nedvesíti a torkot.

- Fokhagyma – egyél legalább 4-5 gerezd fokhagymát naponta.

- Echinacea és aranygyökér – mindkét gyógynövény kiváló, természetes antibiotikum. Az Echinacea a legjobb, ha friss gyökeret veszel és elrágcsálod.

- Olajfa levele – Amint az első tüneteket észleljük, vegyünk be pontosan huszonegy organikus szárított olajfalevél kapszulát. A következő napokban naponta 9 kapszulát kell lenyelnünk. Ha elég hamar sikerült elkapnunk a megfázást, a tünetek nem tartanak tovább egy napnál.

- Ellenőrizd, hogy étrended friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, diófélékkel és magvakkal legyen tele. Fontos, hogy immunrendszered nagyon jó formában legyen, így egyél sok nyers és természetes ételt.

- A vitaminok – A hideg beköszöntekor fontos a sok vitaminbevitel: A, B, C, D és E vitaminok, a gyömbér pedig nagyon jó a gyomor gyulladására is. Tehát készíts gyömbér teát.
Gyömbér tea:
1 csésze víz
1 teáskanál őrölt gyömbér
Forrald fel a gyömbért a vizzel együtt, majd távolítsd el az edényt a tűzről, és hagyd hűlni 30 percig. Ekkor adhatunk hozzá egy kevés mézet, és kortyolgatva lassan igyuk meg a teát. Megnyugtatja a torkot is.

-Citromos, gyömbéres mézes forróital (megelőzésre is)
2 citrom (alaposan megtisztított, vagy bio)
2 darab friss gyömbér (mutató-és középső ujj méretű kb.)
méz
zárható edény
Felszeleteljük a citromot, a megtisztított gyömbért, üvegbe tesszük, rácsurgatunk mézet, hogy teljesen ellepje, majd lezárjuk. Ezután állni hagyjuk, amikor "zselésedni" kezd, fogyasztható. Hűtőben tartandó! Egy bögre forró vízhez 2-3 evőkanállal adjunk.

További tippek nátha ellen:
http://www.zoldabc.hu/egeszseg/natha-es-influenza

Szólj hozzá

egészség vitamin otthon egészséges életmód természetes gyógymód természetes-gyógymód