2016. okt 26.

Így készíts dezodort házilag

írta: ZöldAbc
Így készíts dezodort házilag

Vegyszermentes izzadásgátló

Könnyen és gyorsan előállíthatod házilag az izzadásgátlódat, és biztosan tudni fogod, hogy mi van benne.
Az izzadás természetes és szükséges folyamat, egy idő után azonban kellemetlen lehet. Az elszaporodó baktériumok kellemetlen szagokat okoznak. Ennek kiküszöbölésére rengeteg dezodor áll rendelkezésre, de ezekről sok helyen olvasni, hogy hosszú távú használatuk nem feltétlenül egészséges.

Ha te is szeretnél természetesebb megoldást, akkor készíts házilag dezodort!

A házi izzadásgátlóhoz a dolgokat bioboltban szerezheted be, de nagyobb élelmiszer-áruházakban is hozzájuk juthatsz. A keveréket kedved szerint változtathatod, nincs kőbe vésett recept.
Amire szükséged lesz
kókuszolaj/shea vaj
kukoricakeményítő vagy rizsliszt
szódabikarbóna
teafaolaj
A dezodorhoz keverj össze négy-öt evőkanál kókuszolajat vagy megolvasztott shea vajat négy-öt evőkanál rizsliszttel vagy kukoricakeményítővel. A kókuszolajnál ne lepődj meg, ha hűvösebb időben megszilárdul, és azt is meg kell olvasztani. Az olajat és a vajat vegyítheted is. Keverd el egyenletesen, majd add hozzá a teafaolajat. Ez baktériumölő hatása miatt érdekes, de levendulaolajat is használhatsz. A végén keverd el benne a szódabikarbónát, majd tedd az egészet egy használatra alkalmas tégelybe, ami lehet például egy régi stiftes dezodor üres tokja is.

hnd.jpg

Forrás

Szólj hozzá

ajándék szódabikarbóna testápolás aromaterápia illóolaj vegyszermentes természetes kozmetikum natur-kozmetikum bio-kozmetikum csináld otthon