2016. okt 26.

Sütőtök diéta

írta: ZöldAbc
Sütőtök diéta

A rostban gazdag sütőtök számos formában elkészíthető, és izgalmassá teszi a fogyókúrát.

Az őszi-téli hónapok egyik kedvelt csemegéje amellett, hogy finom rendkívül gazdag rostban: nem oldható rostjai serkentik az anyagcserét, teltségérzetet adnak, oldható rostjai pedig csökkentik a káros LDL koleszterin szintjét.

A sütőtök B- és C-vitaminban gazdag, illetve vízhajtó hatású káliumot, magnéziumot is tartalmaz. Mindezeknek, valamint alacsony kalóriatartalmának - száz grammban 80 kalória van - segíti a súlyvesztést.

Kiváló diétás reggelit készíthetsz zabpehelyből és sütőtökből. Nincs más dolgod, mint a főtt sütőtököt pürésíteni, és a vízben vagy tejben főtt zabkásával összekeverni. Ízesítésnek jöhet egy kis fahéj.

A sütőtök akár saláta-alapanyag is lehet. Remekül passzol a grillezett csirkéhez és a zöldfűszerekhez. A töksalátát eheted tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára is.

A sütőtökös csirke egy kis cukkinivel megbolondítva tökéletes őszi ebéd. Laktató, és segíti az anyagcsere-folyamatokat. Próbálj ki egy mézzel készült receptet!

Ha egy Halloween-hangulatú uszonnára vágysz, a sütőtökös muffin kiváló választás. Annak érdekében, hogy valóban diétás legyen, teljes kiőrlésű liszttel készítsd!

A sütőtökkrémleves a nap bármely szakaszában átmelegít - különösen, ha gyömbért vagy chilit adsz hozzá -, és elűzi az éhséget. Elkészítése roppant egyszerű, próbáld ki a receptet!

Ha nincs kedved sokat főzőcskézni, egyszerűen csak vágd fel a tököt, és tedd a sütőbe. Szórhatsz rá egy kis szerecsendiót, szegfűszeget, sáfrányt vagy a vaníliát, de illik hozzá a curry is.
sutotok_dieta.jpgForrás

Szólj hozzá

egészség diéta diétás egészséges-étel csináld otthon